مشهد-ایرنا- وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: با تجربه سه سال اخیر، امیدواریم اگر هم توافقی در مذاکرات صورت گیرد، موجب نشود به دوران حاکمیت اقتصاد نفت زده و نقشآفرینی متمرکز دولت برگردیم که عوارضی مثل بیماری هلندی و کمتوجهی دولت به بخش خصوصی و نهادهای عمومی را به دنبال خواهد شد.
به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از پایگاه خبری آستان قدس رضوی، سید احسان خاندوزی در ششمین گردهمایی مدیران شرکتها و مؤسسات زیرمجموعه بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی در مشهد افزود: نکته مهمی که همه ارکان کشور باید به آن توجه داشته باشیم این است که بتوانیم تهدید جنگ اقتصادی سه سال اخیر را به یک فرصت تبدیل کنیم.
وزیر اقتصاد ادامه داد: آستان قدس رضوی میتواند یکی ازمهمترین بازیگران بخش عمومی اقتصاد ایران باشد اما این بازیگری باید در نگاه کلان مدیریت اقتصادی کشور مورد توجه بیشتری قرار بگیرد و اثرات خود را نشان دهد.
وی تصریح کرد: نمیگوییم نهادهای عمومی اقتصاد از جمله آستان قدس رضوی باید صاحب کرسی در دولت باشند، چرا که معتقدم باید استقلالها، نقشها و وظایف هر مجموعه و نهاد حفظ شود اما اگر همه این بازیگران اقتصاد از جمله دولت، بخش عمومی و بخش خصوصی، بتوانند در تقسیم کار اقتصادی به یک اشتراک نظر برسند، آن وقت است که میتوانیم در عرصه سیاستهای ملی و منطقهای اقتصاد، دستاوردهای قابل توجهی داشته باشیم.
خاندوزی افزود: آستان قدس رضوی و بنیاد بهرهوری موقوفات این آستان، هم در حوزه اقتصاد هوشمند و هم در عرصه اقتصاد مردمپایه میتواند به عنوان الگو و اسوه معرفی شود و هم ما در مجموعههای دولتی از این الگوی پیشرو استفاده کنیم، و هم آن را به عنوان مصداقی از یک راهبرد محقق شده و به ثمر نشسته، به همگان معرفی کنیم.
وزیر اقتصاد ادامه داد: شرایط کنونی مدیریت کشور بهترین زمان برای همگرایی قوای سهگانه و تمام اضلاع بخش عمومی اقتصاد است، به عنوان مثال، رئیس جمهور و معاون اول به خوبی نسبت به ظرفیتها و توانمندیهای نهادهایی مانند آستان قدس رضوی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) اشراف دارند و باید این فرصت کمنظیر را مغتنم شمرد و از آن برای اشتراکگذاری و تقسیم کار برنامهریزی شده اقتصادی در کشور استفاده کرد.
خاندوزی گفت: اگر ستاد اقتصادی دولت در تعامل بیشتر با نهادهای عمومی بخش اقتصاد از جمله آستان قدس رضوی، از برنامههای آنها اطلاع کافی داشته باشد و همه ما در مسیر همافزایی حرکت کنیم، میتوانیم ادعا کنیم در مجموعه جبهه اقتصادی نظام، یک حرکت همگام و هماهنگ ایجاد شده و خواهیم توانست در مجموع، خروجی بهتری برای اقتصاد کشور داشته باشیم.
تولیت آستان قدس رضوی هم در این گردهمایی گفت: ۲ شعار «خواستن توانستن است» و «کار نشد ندارد»، باید شعار تمام مدیران آستان قدس باشد.
حجتالاسلام احمد مروی افزود: خواستن به معنای عمل کردن و باور داشتن است. اگر بخواهیم به اهداف و خواستههای خودخواهیم رسید و میتوان بااراده و عزمی راسخ موانع را از پیش پا برداشت، هر مشکلی راهحلی دارد و باید آن راهحل را پیدا کرد و این امر وظیفه دینی و آن چیزی است که اسلام از ما میخواهد.
وی ادامه داد: نتیجه تلاشهای مدیران و دستاندرکاران حوزههای اقتصادی آستان قدس اداره حرم مطهر امام رضا(ع)، پذیرایی از زائران و انجام اقدامات امدادرسانی به محرومان است که بسیار ارزشمند بوده و پاداش دنیوی و اخروی بسیاری برای آنان دارد.
تولیت آستان قدس رضوی نسبت به برنامهریزی برای افزایش بهرهوری موقوفات تأکید و با اشاره به اجر و پاداش الهی تلاش برای افزایش بهرهوری موقوفات، اظهار داشت: ارتقای بهرهوری در موقوفات و استفاده مناسب از منابع وقفی، باعث میشود مردم به اهمیت و تأثیر وقف در جامعه بیشتر پی ببرند و درنتیجه انگیزه برای وقف نیز افزایش یابد.
حجتالاسلام مروی همچنین نسبت به رعایت کامل ضوابط اداری و نظارت مستمر و دقیق برای پیشگیری از بروز جرائم و مفاسد اداری تأکید و بیان کرد: نسبت بهسلامت مالی در مجموعههای اداری و اقتصادی بهشدت حساسیت داریم، سهلانگاری در هزینهها قابلقبول نیست، این اموال موقوفات و نذورات هزاران انسان بوده و صاحب اصلی آنها امام رضا(ع) است، لذا هیچ قصوری در این زمینه پذیرفتنی نیست.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
آخرین بروزرسانی سایت: 1400-12-18 19:40