گروهی از افراد با استفاده از دستگاه فلزیاب، گنجینهای از سکههای دوهزارساله را در «ولز» کشف کردند و به باستانشناسان تحویل دادند.
به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، جویندگان گنج، مجموعهای از سکههای طلا را در زمینی واقع در «ولز» کشف کردهاند که نخستین پول متعلق به عصر آهن محسوب میشود و تاکنون نمونهای از آن در این کشور کشف نشده بود.
این ۱۵ سکه که تقریبا سالم هستند، در زمانی بین ۶۰ پیش از میلاد تا ۲۰ پیش از میلاد ضرب شدهاند. این نوع سکهها با عنوان «استاتر» شناخته میشوند که واحد پول رایج یونان باستان بوده است. روی یک سمت این سکهها سر «آپولون» ایزد یونانی به همراه تاج گل و بر سمت دیگر دو ارابه اسب به تصویر کشیده شده است.
احتمالا قبیله «Corieltavi» که در عصر آهن ساکن این منطقه بودند از این سکهها استفاده میکردند.
افرادی که با دستگاه فلزیاب این سکههای طلای باستانی را کشف کردند به مسؤولان باستانشناسی ولز اطلاعرسانی کردند. مسؤولان هم در هفته جاری خبر کشف این گنجینه طلا را اعلام کردند.
یکی از این جویندگان طلا با انتشار بیانیهای درباره این اکتشاف توضیح داد: «کشف یک سکه طلای استاتر همیشه یکی از آرزوهای من بوده است. خوشحالیم که دریافتیم این نخستین مجموعه از سکههای طلای عصر آهن کشفشده در ولز است.»
کشف سکههای متعلق به این دوره از تاریخ در ولز به ندرت اتفاق میافتد؛ چراکه قبیلههای عصر آهن معمولا از پول خارجی استفاده نمیکردند. تحقیقات قبلی نشان میدهد که این جزیره در فاصله قرن اول پیش از میلاد تا قرن اول میلادی یک مرکز مهم مذهبی بوده است، از این رو کارشناسان معتقدند که شاید این سکهها به عنوان پیشکش برای خدایان مورد استفاده قرار میگرفتند.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز